Fotosafari til Hornborgasøen.


For 2 år siden var jeg ved Hornborgasøen for at se på traner i begyndelsen af april. ( link til billede fra 2 år siden - klik på billedet og det vil blive meget større end skærmen, så der skal scroles for at se tranerne)

Tranerne samles her fra slutningen af marts til midten af april i store mængder, op til 13.000, for at få tanket op og nogle benytter lejligheden til at finde en mage. Kurmageriet foregår med en meget iøjne- og iørefaldende dans der er rig på spænnende dansetrin og hop, ledsaget af en kraftig trompeteren, der hørers på lang afstand.

Da vejrudsigten var ganske lovende d. 23. april besluttede jeg mig for at tage chancen, og håbede på at der ville være nogle efternølere tilbage ved Hornborgsøen, som ville lade sig forevige af mit "nye" fotoudstyr. Jeg var meget heldig. Jeg ankom ved 16 tiden ,og der var mange traner. S å jegfotograferede i 3 timer. - Heldigt for næste dag var de væk. Der var nogle få tilbage, men de var prikker inde i reservatet og derfor helt uden for fotorækkevide. - Link til billeder fra Sverige

 


"Naturrum" ved Hornborgsøen

Hornborg søen er et naturreservat der har et rigt fugleliv. Svensken har lavet det meget nemt og spænnende at besøge deres reservater. Mange steder er der opført et "Naturrum" med information om dyrelivet og mulighed for en kaffetår og man kan man komme ind i reservatet og iagtage fuglelivet fra skjul der er opstillet permanent.

Så da tranerne var væk den 24. brugte jeg dagen i fotoskjul og til besøg i den meget gamle og spænnende klosterkirke i Varnhem.

 

 

Skjulet ved Tønnings ængre

På hjemturen d. 25. lavede jeg stop ved reservatet Getterøn ved Varberg samt Trønninge ängar ved Halmstad, Så jeg fik rigtig mange billeder af forskellige fugle. - Link til billeder fra Sverige