Et par dage i påskeferien blev brugt på at kikke lidt på fuglene i Skåne.

I foråret samles der en mange tudsinder af traner ved Hornborngesjöen, helt op til 25.000. Desværre ligger den 450 km. fra København, og så langt havde vi ikke lyst til at køre, så i stedet satte vi kursen mod Pulken, et område ved Kristanstad, kun 145 km fra Staden. For en uge siden toppede tranetallet med ca. 8.500 så vi håbede på at der stadig ville være traner når vi ankom.

Fredag formiddag kørte vi mod Skåne, og det første stop blev ved Kränkejöen Der var ikke meget at kikke efter, så vi fortsatte til Vombs enge. Der var en del viber og lidt vadere på stor afstand, og tudsindvis af bramgæs. Alt var desværre i meget stor afstand fra vejen, så det blev kun til et par billeder af den røde glente.
Næste stop var Fyledalen, hvor ønsket om en kongeørn blev indfriet efter 10 minutters venten, med en overflyvning.

Derefter kørte vi til Pulken, og der var bestemt traner nok. Dagstallet var ca. 5.800. Stedet var fotomæssigt lidt en skuffelse, da indhegningen kun gav mulighed for at se fuglene fra en enkelt vinkel med tranerne i enten modlys eller sidelys, og afstanden til fuglene var noget for stor efter min smag. Her vil jeg lige indskyde at DMI havde lovet solskin fra en skyfri himmel for de næste 3 dage. Det holdt dog ikke helt stik, da der i perioder var regn og halgbyger. Men hver morgen var der skyfrit og adskellige minusgrader og rimfrosten var synlig i græsset i flere timer efter solopgang.

Tranerne bliver fodret 2 gange om dagen, kl. 8:00 og kl. 18:00. Det gør man primært for at skåne de omkring liggende bønders afgrøder. Tranerne, der har sovet i det omkringliggende vådområde, kommer flyvende ind om morgenen og der er et vældig leben med trompeteren og tranedans
Den sidste morgen var der adskellige parringer inden for den første halve time efter solopgang, derefter blev der mere ro på marken, men tranedansen forkommer i løbet af hele dagen,
Vi boede på et vandrehjem i Åhus, en kystby 15 km syd for Kristianstad.
Hjemturens frokostpause blev igen holdt Fyledalen og denne gang med flere overflyvninger af kongeørnen. Ikke i perfekt fotoafstand, men så er der en grund til at tage afsted en angen gang.